Nyári tábor? Igen!

Ki gondol most a nyárra, az öröknek tűnő kényszerszünet idején? Mikor mindenki a családból azon van, hogy reggeltől estig fenntartsák a háztartást? Hogy lefoglalják a gyerekeket? És tanítsák a nagyobbakat? Vajon kinek jut most eszébe a nyári tábor?

Nekünk! Ki másnak! Nyári tábor? A kedvencünk! És most különösen, hiszen – bár remek dolog az online oktatás – alig várjuk, hogy találkozzunk a gyerekekkel!

Mert egyszer elmúlik az önkéntes karantén, meggyógyulnak a betegek és az élet visszatér a rendes kerékvágásba.

Reméljük, mindenkinek megmarad az állása. Reméljük, eljön a reggel, amikor mindenki bemegy a munkahelyére, ahol találkozhat a kollégákkal. Amikor megihatják együtt az első kávét, teát, és amikor…

Rádöbbennünk, hogy minden és mindenki egyszerre akarja behozni a lemaradást. Hogy kétszer annyi teendő vár minket, mint gondoltuk.

És eközben a gyerekek? Nekik sokkal lassabban telik az idő. Nekünk, felnőtteknek két-három hónap egy kellemetlen emlék. Nekik egy örökkévalóság.

Ha szerencsénk lesz, a nyári szünet előtt lesz pár hét iskola, amikor találkozhatnak a barátok, a gyerekek és a tanárok. Ha nem, akkor az elzártságból egyből beesünk a nyári szünetbe.

Furcsa nyári szünet lesz ez!

Az esetleg több hónapos megállás és befelé fordulás után jön a vakáció, amit mindig nagyon várnak a gyerekek. Ám talán most másként lesz. Szép dolog a család, de mindenkinek – így a gyerekeknek is – más társaságra is szüksége van. Rokonokra, barátokra.

És tartalmas időtöltésre.

Ez a nyár más lesz, mint a többi. Talán nem annyira a nyaralás lesz a fókuszpontban. Hanem a találkozások.

Találkozás a rokonokkal, a közelebbiekkel és a távolabbiakkal.

Találkozás a barátokkal. Távolabbiakkal és közelebbiekkel.

A szülőket pedig várja a munka! Tengernyi munka és megoldandó feladat, amit kényszerből elodáztak.

Adott hát a válasz: keressünk egy jó kis nyári tábort! Hogy a gyerekek visszazökkenjenek az év rendes ritmusába és újra találkozhassanak a barátaikkal, tanáraikkal.

Erre, mi a Hegyvidék-Solymár Helen Doronnál már most gondolunk!

És igen, (ha a helyzet megengedi, de ezt inkább csak zárójelben írom) lesz

Helen Doron sport és angol napközis tábor, és megtartjuk a balatoni tábort is!

Mert az élet megy tovább, a gyerekeknek kell a társaság, a szülőknek az idő, és mindenkinek a legjobb megoldás egy belevaló, élménydús, tartalmas és emlézetes nyári tábor!

Mi már nagyon várjuk! És ti?